Olen Kajaanissa syntynyt ja täällä ikäni asunut koiraharrastaja. Ensimäinen puhdasrotuinen koirani oli tiibetinspanieli Zimbal,jonka sain vuonna -79, 10-vuotis syntymäpäivälahjaksi. ”Simba”edusti kuuluisia of Zlazano ja Braduke-linjoja, joita tuolloin en osannut yhtään arvostaa...”Simbasta” ei myöskään tullut mitään aikansa näyttelytähteä,mutta minua koiranomistajana se opetti tiibettiläisellä luonteellaan erittäin paljon.

Seuraava koirani oli karkeakarvainen kettuterrieri That Way Tip Tally'o,jonka sain -81. ”Perrosta”tulikin Kainuun ensimmäinen kettari, joka sai luolilta käyttövalion arvonvuonna -83. Terrierin turkin nyppimistä ja näyttelyttämistä harjoittelin sertin verran....

Spanieleihin ihastuin walesinspringerspanieli That Way White Emman myötä, jonka sain -83. Emma oli emänä ensimäiselle walesinspringerspanielipentueelleni , joka on rekisteröity vuonna-86. Pentue on rekisteröity ilman kennelnimeä,koska olin tuolloin vielä ala-ikäinen.

Walesinspringerspanielin "Emma" ja ensimmäinen cockerini "Senny" vuonna -91

Springerit saivat väistyä kun aloin opiskella cockerspanieleita; ensimäinen cockerini oli Senny-87, jota en koskaan kelpuuttanut jalostukseen, vaikka se olikin terve lonkkainen ja sai pari sertiä näyttelyssäkin. Cockeri josta aloitin kasvatustyönioli Northworth Grade Ten -92, upea luonteinen, terve ja kaunis cockeri !! ”Tenna” olikin niin merkittävä koira minulle, että sen nimestä tulee kennelnimeni Ten Grade's.”Tennasta” alkoi varsinainen cockereiden kasvatus, joka vuosien tauosta huolimatta jatkuu edelleen....

Perheessäni syntyi ”jäniskoiran” tarve (laikoja oli jo mm. länsilaika Urman-85) ja niin sain hyvillä puheenlahjoillani itselleni tunnetusta Bravon kennelistä Bravon Mimmin vuonna-95. Mimmi ajoi jänistä voittajaluokassa ja näyttelysaralla se lienee Kainuun ensimmäinen suomenajokoira, joka saavutti kansainvälisen muotovalion arvon. Suomenajokoiria kasvatin -90 luvulla 2 pentuetta.

Nykyisin kotonani
asustelee cavaljeerkingcharlesinspanieleita, cockerspanieleita ja
fieldspanieleita. Kasvatustyöni on ns. kotikasvatusta muutama
pentue vuosittain. Jalostuskoiriltani vaadin terveyttä ja hyvää luonnetta.

Arvostan lisäksi kaunista ulkonäköä ja alkuperäisten käyttöominaisuuksien vaalimista.

Koulutus, kurssit ja luottamustoimet

-kasvattajan perus-jajatkokurssit

-spanieleiden taipumuskoe tuomarikurssi

-ajokoirien ajokoetuomarikurssi

-kehätoimitsijakurssi vuonna-86

-tunnusmerkitsijä/tatuoijakurssi

-agilityn alkeiskurssi

-olen ollut useita vuosia mm.Kainuun Kennelpiirin hallituksen jäsen

-noin 20 vuoden ajan mukana järjestämässä koiranäyttelyitä

-Suomen kennelliiton jäsen vuodesta -82

-allekirjoitettu kasvattajasitoumus voimassa, ensimäinen allekirjoitettu 1984

-jäsen useassa rotujärjestössä/ rotua harrastavassa yhdistyksessä

-Sukokan jäsen

-1.1.19 alkaen toimin Fieldspanielit ry:n jalostusneuvojana

- 1.1.21 alkaen Cockerspanielit Ry:n jalostustoimikunnan jäsenenä

- 11/21 Suomen kennelliiton jalostusneuvojan peruskurssi

- Olen suorittanut opintoja Ylä-Savon ammattiopistossa:
* Hyvinvoinnin tuottaminen eläinten avulla -19 (15 osp.)
* Eväitä luonto -ja eläinavusteisesta pedagogiikasta omaan työhön -19 (3 osp.)
* Eläinavusteisen hyvinvointipalvelun toteuttaminen -21 (50 osp.)
* Koirien hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen -21 (15 osp.)

Nykyisin olen jättänyt luottamustoimet työkiireiden (olen päivähoitoalan yrittäjä) ja ikuisen ajanpuutteen vuoksi pois. Vuosien saatossa olen osallistunut lukuisiin käyttökokeisiin koirillani (mm.toko,mejä,ajokokeet,taipumuskokeet jne jne) mutta nykyisin suurimmanosan ajastani vie koiranäyttelyt. Tulevaisuuden tavoitteena olisi kuitenkin kisata vielä mm. spanieleiden vesityökokeessa..???